ads

Pohovana piletina

Sastojci

400 g piletine(u komadima za pohanje)
3 kaščice brašna
1 jaje
50 ml mlijeka
50 ml vrhnja za kuhanje
70 g polutvrdog sira(naribanog)
sol papar(svježe mljeven)
80 g kukuruznih pahuljica
1 kaščica mješavine mediteranskih začina(ružmarin,majčina dušica,čubar,bosiljak,estragon)

Priprema

pileće meso operite i razrežite ga oko kostiju,posušite ga kuhinjskim ubrusima u zdjelici promješajte jaje sa mlijekom i vrhnjem za kuhanje,posolite(vodite računa o slanosti sira)i popaprite a zatim u smjesu umješajte naribani sir i sve zajedno promješajte kukuruzne pahuljice stavite u najlon vrećicu(za duboko)pa ih uz pomoć čaše ili valjka izmrvite(ali tako da vam pola pahuljica bude fino izmrvljeno a pola nek ostane krupno usitnjeno),pahuljice istresite u tanjir i primješajte im mješavinu mediteranskih začina(po želji možete umjesto ove mješavine koristiti 1 kaščicu mljevene crvene paprike i 1 kaščicu suhog vlasca) na drugi tanjir stvarite brašno rernu ugrijte na 180 C, a veći pleh obložite pek papirom pripremljene komade piletine lagano posolite, a zatim svaki komad mesa uvaljajte u brašno,pa umočite u smjesu od vrhnja i sira a onda uvaljajte sa svih strana u kukuruzne pahuljice meso posložite na pripremljeni pleh i na svaki komad mesa stavite dva listića maslaca i stavite peći u zagrijanu pećnicu dok piletina ne postane hrckava i zlatno žute boje(oko 25 do 30 min),vrijeme pečenja zavisi o veličini komada mesa i o rerni Posluživanje Servirati toplo uz prilog po želji,kuhani krompir ili varivo od povrća...i neku zelenu salatu.
Share on Google Plus

About memo

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 komentari:

Objavi komentar