ads

Bataci u sosu



Ako volite piletinu probajte ovo jelo za čije pripremanje su vam potrebni bataci i karabataci, pavlaka za kuvanje, zrnasti senf, suvi vlašac, rendani mocarela sir, mleko, ulje, so i biber.

Za 4 osobe potrebno je: 4 pileća bataka i 4 karabataka bez kožice, 250 ml krem pavlake za kuvanje, 2 kašike zrnastog senfa, 3 kašike seckanog suvog vlašca, 250 ml (1 šolja) rendanog mocarela sira, 60 ml mleka, ulje, so i biber.

Zagrejte rernu na 180 stepeni. U tiganju zagrejte malo ulja na srednjoj temperaturi, kratko ispržite batake i karabatake (3-5 minuta), pa ih stavite u tanjir. Potom u tiganj sipajte krem pavlaku, dodajte senf, seckani suvi vlašac i mleko, posolite i pobiberite, promešajte i kuvajte 1-2 minuta. Vratite meso u tiganj i ukrčkajte u rerni oko 15 minuta. Potom pospite rendanom mocarelom, pecite još 15-20 minuta, dok meso potpuno ne omekša. Poslužite uz obareni brokoli i grilovanu slaninicu iseckanu na kocke.

Izvor: Novosti.rs
Share on Google Plus

About memo

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 komentari:

Objavi komentar