Najbolji
način da završite obrok je naravno ukusnim desertom. Pa, ovdje je zanimljiva i
ukusna ideja kako da se danas zasladite poslije ručka.
Sastojci: 1. Za ijtesto:
500g brašna 1 kašičica soli 1 kašičica šećera 3 kašičice suvog kvasca 2
kašičice otopljene čokolade 1 jaje 4 kašičice putera 250 ml čokoladnog mlijeka
2. Za preliv: 500 ml mlijeka 3 kašičice rendanog limuna 80 grama čokolade 3.
Dekoracija: šecer u prahu.
Priprema: Stavite u veću činiju brašno i dodajte suve
sastojke. Zagrijte čokoladno mleko, dodajte otopljenu čokoladu, puter i jaje i
napravite glatko tijesto. Pokrijte tijesto pamučnom krpom i ostavite da
naraste. Kada naraste, niježno ga razvucite oklagijom i okruglim kalupom ili
šoljama vadite krugove. Četkom podmažite pleh i stavite krofne. Ostavite da
odstoje 10 minuta. Za to vrijeme skuvajte mlijeko, šećer, koru od limuna i
čokoladu. Zagrijte rernu na 180°C ili 200°C i vrelim prelivom prelijte krofne.
Pecite dok krofne ne dobiju ružičastu boju i ne apsorbuju svu tečnost. Gotove
krofne pospite šećerom u prahu i poslužite vašim ukućanima.
Više detalja na: http://www.nezavisne.com/zivot-stil/hrana-pice/Krofne-sa-cokoladnim-prelivom-i-secerom-u-prahu/360077
Više detalja na: http://www.nezavisne.com/zivot-stil/hrana-pice/Krofne-sa-cokoladnim-prelivom-i-secerom-u-prahu/360077
0 komentari:
Objavi komentar