Sastojci:
700 g šećera
8 kašika + 100 ml vode
250 g margarina
200 g mlevenih oraha
200 g mlevenog keksa
200 g crne čokolade
400 g mleka u prahu
1 pomorandža
Priprema:
1. U šerpu sipati 400 g šećera pa ušpinovati s 8 kašika vode.
2. Zatim umešati mlevene orahe i mleveni keks. Dodati 150 g margarina i 100 g izlomljene čokolade, pa sve dobro promešati da se smesa lepo ujednači.
3. Dobijenu smesu uliti u pleh veličine 25×30 cm.
4. U drugoj šerpi ušpinovati preostali šećer sa 100 ml vode. Skloniti ga s ringle, a potom dodati preostali margarin i mleko u prahu.
5. Mutiti mikserom pa dodati narendnu koru pomorandže i isceđen sok. Voditi računa da se ne razredi mnogo.
6. Smesu naneti na prvi deo u plehu, a odozgo narendati čokoladu.
Izvor: posaljirecept.rs
- Blogger Comment
- Facebook Comment
Pretplati se na:
Objavi komentare
(
Atom
)
0 komentari:
Objavi komentar