Bogati složenac od piletine i sira načinom slaganja “vuče” na lazanje. Tjestenina kao takva nije prisutna, ali među slojevima kocki od pohovanog mesa primjetićete rastopljeni sir i zapečenu koricu od vrhnja.
Sastojci
600 g pilećeg filea
1-2 žličice Vegete
100 g krušnih mrvica
5 jaja
ulje za prženje
200 g sira edamera
200 ml kiselog vrhnja
Priprema
1. Tanko narezanu piletinu pospite Vegetom. Meso uvaljajte u krušne mrvice, zatim u 4 razmućena jaja, pa ponovo u krušne mrvice. Pržite ih u zagrijanom ulju do svijetlo-žute boje.
2. Pohano meso slažite u vatrostalnu zdjelu i pospite naribanim sirom.
3. Složite i drugi red mesa, pa sir i na kraju prelijte kiselim vrhnjem pomiješanim s preostalim jajetom. 4. Zapecite u pećnici zagrijanoj na 200°C oko 20 minuta.
Posluživanje Meso narežite na kocke i poslužite toplo uz zelenu salatu.
Savjet Umjesto sira edamera, možete upotrijebiti bilo koji sir koji se dobro topi.
Izvor: coolinarika.com
- Blogger Comment
- Facebook Comment
Pretplati se na:
Objavi komentare
(
Atom
)
0 komentari:
Objavi komentar