ads

Zapečena pohovana piletina

Bogati složenac od piletine i sira načinom slaganja “vuče” na lazanje. Tjestenina kao takva nije prisutna, ali među slojevima kocki od pohovanog mesa primjetićete rastopljeni sir i zapečenu koricu od vrhnja.

Sastojci
600 g pilećeg filea
1-2 žličice Vegete
100 g krušnih mrvica
5 jaja
ulje za prženje
200 g sira edamera
200 ml kiselog vrhnja

Priprema
1. Tanko narezanu piletinu pospite Vegetom. Meso uvaljajte u krušne mrvice, zatim u 4 razmućena jaja, pa ponovo u krušne mrvice. Pržite ih u zagrijanom ulju do svijetlo-žute boje.

2. Pohano meso slažite u vatrostalnu zdjelu i pospite naribanim sirom.

3. Složite i drugi red mesa, pa sir i na kraju prelijte kiselim vrhnjem pomiješanim s preostalim jajetom. 4. Zapecite u pećnici zagrijanoj na 200°C oko 20 minuta.

Posluživanje Meso narežite na kocke i poslužite toplo uz zelenu salatu.

Savjet Umjesto sira edamera, možete upotrijebiti bilo koji sir koji se dobro topi.

Izvor: coolinarika.com
Share on Google Plus

About memo

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 komentari:

Objavi komentar