Sastojci:
600 g turskog keksa
Za fil:
1 kg kisele pavlake
250 g šećera
Za dekoraciju:
200 g šlag krema
300 ml kisele vode
Priprema:
Fil:
1. U posudu staviti kiselu pavlaku i šećer, dobro promešati, pa ostaviti da odstoji oko 15 minuta uz povremeno mešanje da se šećer otopi.
Finalni postupak:
1. Na odgovarajuću tacnu poređati turski keks, premazati s nekoliko kašika fila od kisele pavlake, pa ponovo poređati keks, fil od pavlake, dok se ne utroši sav materijal. Torta treba da ima osam redova keksa i osam slojeva fila.
2. Umutiti šlag krem s kiselom vodom i ukrasiti tortu po želji, a zatim ostaviti da odstoji preko noći.
Izvor: posaljirecept.rs
- Blogger Comment
- Facebook Comment
Pretplati se na:
Objavi komentare
(
Atom
)
0 komentari:
Objavi komentar