ads

Kremasti kolač s jagodama i čokoladom

Kremasti kolač s jagodama i čokoladom nepogrešiva je kombinacija za sve one koji obožavaju šlag, jagode i čokoladu.

Sastojci: Za kore: 9 bjelanjaka 300 g šećera 1 kašika jabukovog sirćeta Za kremu: 9 žumanjaka 4 žlice šećera 3 vanilin šećera 3 žlice oštrog brašna 1 žlica gustina 250 ml mlijeka 250 g maslaca 800 g jagoda 600 ml slatkog vrhnja 300 g čokolade za kuhanje 4 žlice suncokretovog ulja

Priprema: 1. Za kore miksati bjelanjke dok ne postanu potpuno čvrsti. Tada dodati šećer i sirće te miksati tako dugo dok smjesa ne postane sjajna. Veliki pleh od rerne obložiti papirom za pečenje koji treba dobro nauljiti, pa potom preko njega rasporediti smjesu od bjelanjaka i šećera. Poravnati površinu pa peći u rerni na 140ºC 1,5 sat. Kora bi nakon ovog vremena trebala blago požutjeti i biti potpuno hrskava na dodir. Pečenu koru oprezno iskrenuti iz pleha i ukloniti papir za pečenje, sa čijim odljepljivanjem ne biste trebali imati većih problema ukoliko ste papir stvarno dobro nauljili. 2. Pečenu koru izrezati na tri jednaka dijela. U međuvremenu otopiti čokoladu sa 50 g maslaca i uljem. Prerezane kore premazati ravnomjerno otopljenom čokoladom pa pustiti da se potpuno ohladi i stisne. 3. Za kremu miksati žumanjke sa šećerom i vanilin šećerom dok ne postanu pjenasti. Dodati tada brašno, gustin i mlijeko. Sve skupa kuvati na pari nekoliko minuta. Krema se jako brzo ukuva i postane gusta, dovoljno je 3-4 minute. U ohlađenu kremu umiksati maslac koji ste prethodno pustili da malo omekša. 4. Vrhnje za šlag umiksati u čvrsti šlag, jagode isjeći na manje komadiće. 5. Slagati redom koru, žutu kremu, jagode, šlag…i tako dok sve ne potrošite.

Za kraj naribajte samo po vrhu malo čokolade i to je to. Dobro rashladiti sve skupa i uživati u nesvakidašnje finom okusu. Kolač će se nakon što odstoji, a najbolje je da to bude preko noći u frižideru, puno lakše rezati s obzirom da je jako visok. Prijatno!

www.nezavisne.com


Share on Google Plus

About memo

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 komentari:

Objavi komentar