Sastojci:
Za koru:
12 belanaca
300 g kristal šećera
1 kašika sirćeta
Za fil:
12 žumanaca
150 g kristal šećera
100 g šećera u prahu
9 kašika brašna
6 dl mleka
100 g čokolade za kuvanje
250 g margarina
150 g mlevenih badema
Ostali sastojci:
1 kg banana
2 šlaga
Priprema:
Kora:
1. U odgovarajućoj posudi umutiti belanca u čvrst sneg, a zatim postepeno dodavati šećer i mutiti sve vreme. Dodati sirće i nastaviti sa mućenjem još nekoliko minuta.
2. Pravougaonu tepsiju obložiti papirom za pečenje, sipati u nju pripremljenu smesu za koru i poravnati. Staviti da se suši u zagrejanu rernu na 100ºC 90 min.
3. Osušenu koru vertikalno preseći dva puta kako bi se dobile tri podjednake kore.
Fil:
1. Žumanca umutiti sa kristal šećerom.
2. Posebno umutiti brašno i 1,5 dl mleka, dodati smesu od žumanaca i dobro izmešati.
3. U manju šerpu sipati ostatak mleka i kuvati dok ne proključa. Zatim dodati smesu od žumanaca i nastaviti sa kuvanjem na umerenoj temperaturi mešajući sve dok se ne zgusne. Potom skloniti sa šporeta i ostaviti da se ohladi.
4. Posebno umutiti margarin sa šećerom u prahu, dodati u ohlađenu smesu i izmiksati.
5. Pripremljen fil podeliti na dva dela, u prvi deo dodati otopljenu čokoladu, a u drugi deo mlevene bademe, te dobro izmešati.
Finalni postupak:
1. Banane oguliti i uzdužno preseći napola.
2. Prvu koru premazati polovinom fila od čokolade, prekriti polovinom pripremljenih banana i naneti polovinu fila od badema. Preklopiti drugom korom, te isti postupak ponoviti još jednom kako
bi se utrošio pripremljeni materijal.
3. Šlag pripremiti prema uputstvu sa kesice i njime premazati tortu.
Izvor: posaljirecept.rs
- Blogger Comment
- Facebook Comment
Pretplati se na:
Objavi komentare
(
Atom
)
0 komentari:
Objavi komentar