Sigurno ste se mnogo puta našli pred vitrinom punom šarenih voćnih i čokoladnih ukusa, čekajući da poslastičar zahvati kuglu sladoleda s vašim omiljenim ukusom. Sigurno ste mnogo puta bili neodlučni i pitali se – da li je i ukus tako lijep kao boja; da li da probam nešto novo ili da se držim provjerenih nijansi. Ali, sigurno nikada u toj paleti boja niste imali da birate crni sladoled. E pa, sad postoji i to. Crni sladoled ima veoma zanimljiv sastav – supstanca koja mu daje boju, ali i fenomanalni ukus, jeste pepeo od kokosa. On se dobija od ljuske kokosovog oraha i kažu da ima neobičnu, ali jako prijatnu aromu. Pepeo od kokosa dobija se obradom ljuske kokosovog oraha na visokim temperaturama i tako se dobija ova fenomenalna crna boja.
Izvor: telegraf.rs
- Blogger Comment
- Facebook Comment
Pretplati se na:
Objavi komentare
(
Atom
)
0 komentari:
Objavi komentar