Ako baš niste ljubitelj oslića, ovaj recept će vam dokazati da i ova riba može imati potpuno novi ukus. Medaljoni sa oslićem uz dodatak sočnog povrća su današnji prijedlog za ručak.
Sastojci 4 osobe 300 gr oslića 100 gr graška jedna mrkva jedna glavica crvenog luka 200 gr kuhane riže 100 gr prezle 1 jaje začini: so,biber, peršun, korijander
Priprema medaljona: Skuhajte u vodi sa malo soli osliće i očistite ih od kostiju. U multipraktiku sameljite oslić, dodajte jaje, prezlu i promješajte. Dodajte so, biber, peršun i korijander. Ostavite sa strane. U vodi skuhajte rižu da bude gusta. Ostavite sa strane da se ohladi. U multipraktiku usitnite crveni luk i mrkvu. Dodajte i bijeli luk ako volite jaču aromu. Na tavi ispržite luk i mrkvu, dodajte grašak i malo vode i pustite oko 15 minuta da voda ispari. Začinite po želji i sjedinite sve zajedno (rižu, oslić i povrće). Ako vam bude rijetko, dodajte još prezle. U tavi sipajte ulje i mokrim rukama oblikujte medaljone i pržite dok ne porumene sa obje strane. Staviti ih na ubrus da upiju višak masnoće.
- Blogger Comment
- Facebook Comment
Pretplati se na:
Objavi komentare
(
Atom
)
0 komentari:
Objavi komentar