ads

Čokoladna fantazija

Sastojci:

- 12 jaja
- 300 g šećera
- 400 g čokolade
- 250 g maslaca
- 400 g mlevenih oraha
- 200 g smrznutih višanja
- 100 g mlečne čokolade
- malo džema od višanja

Priprema:

Umutiti penasto žumanca sa polovinom šećera. Dodati rastopljenu čokoladu, umućen maslac i orahe. Belanca umutiti u čvrst sneg sa preostalim šećerom, pa pažljivo umešati u smesu sa žumancima.

Polovinu dobijene smese sipati u nauljen i pobrašnjen kalup za tortu. Peći u zagrejanoj pećnici na 200 stepeni 30 minuta. Pečenu koru ohladiti i premazati džemom od višanja. U drugu polovinu fila dodati zamrznute (očišćene) višnje, pa sve naneti na koru.

Po želji ukrasiti šlagom ili glazurom.

Tortu držati u zamrzivaču i izvaditi je malo pre služenja, pa odozgo naneti krupno rendanu mlečnu čokoladu.

Prijatno!
Share on Google Plus

About memo

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 komentari:

Objavi komentar