Sastojci
Riba 450-500 ribljih fileta po izboru 1 komorac 2 crvena luka 5 češnji bijelog luka 6 komada mini rajčica 1/2 zute paprike 3 grancice svijezeg timijana 5-6 listova kadulje 3 supene kašike maslinovog ulja 3 supene kašike bijelog vina ... maslinovo ulje .. sol i sviježe mljeveni biber Krompir prilog 1 kg čvršćeg krompira (može i mladi) 4 s.kasike kiselog vrhnja 1 vezica sviježeg peršuna 1 vezica sviježeg vlasca 1 mladi luk 6 listova zelene salate ... sol i svježe mljeveni biber.
Priprema 1. Očisite komorac, crveni luk i 2 česne bijelog luka, te isjeckajte. Prodistajte kratko na malo maslinovog ulja, pa posolite po ukusu. Izručite u vatrostalnu posudu. Ovo ce biti podloga za ribu. Na povrće posložite filete. Možete koristiti i zamrznute, pa tako zamrznute staviti u toplo povrće. Posolite sa gornje strane (na donjoj je već posoljeno povrće), pa pobiberite sviježim biberom. Na ribu sastružite listiće timijana. Listove kadulje rascjepkajte i ravnomjerno rasporedite po filetima. Onda posložite raspolovljene rajčice i komadiće paprike, te onda ostala 3 bijela luka koje ste izrezali na deblje kriske. Treba svega da bude svugdje ;) Filete ravnomjerno zalijte vinom i limunovim sokom. Pospite sa ca. 1/2 dcl maslinova ulja (ili po ukusu). Pokrijte aluminijskom folijom. Peče se oko 30 minuta na 180 stepeni.
- Blogger Comment
- Facebook Comment
Pretplati se na:
Objavi komentare
(
Atom
)
0 komentari:
Objavi komentar