Sastojci:
450 g miješanog mljevenog mesa
1 glavica crvenog luka
250 g kiselog kupusa ribanca
2 pune kašike sitnog sira
200 g prezle
1 kašika parmezana
1 jaje
ulje, biber, so
Priprema: Crveni luk očistiti i isjeći na kockice. Kiseli kupus, ukoliko je slan, oprati i dobro ocijediti. Na malo ulja propržiti crveni luk da omekša, a potom dodati mljeveno meso, te i njega pržiti dok ne promijeni boju. Ubaciti ocijeđeni kiseli kupus pa kratko pržiti uz neprekidno miješanje. Nastaviti s dinstanjem dolivajući pomalo vode dok kupus ne omekša a suvišna tečnost ne uvri. Skloniti s ringle i ostaviti da se ohladi. U ohlađenu smjesu dodati sitni sir i promiješati.
Ostaviti u frižideru da se stegne najmanje 60 min, a potom od mase oblikovati kuglice veličine kajsije. Kuglice uvaljati u umućeno jaje, a zatim u mješavinu prezle i parmezana. Pleh od rerne obložiti papirom za pečenje i poslagati u njega panirane kuglice. Peći ih u zagrijanoj rerni na 200°C oko 20 min.
- Blogger Comment
- Facebook Comment
Pretplati se na:
Objavi komentare
(
Atom
)
0 komentari:
Objavi komentar