Za 4 osobe potrebno je: 150 g putera, 180 g brašna, 1 kašičica praška za pecivo, 3 jajeta, 180 g šećera u prahu, 1 kesica vanilin šećera, 3 kašika mlevenih pistaća, zelena boja za testo, 25 g kakao praha, prstohvat soli. Za preliv i dekoraciju: 90 g čokolade za testo, 80 g krem pavlake, 3 kašike seckanih pistaća.
Zagrejte rernu na 180 stepeni. U šerpi rastopite puter na umerenoj temperaturi na pari. U činiji pomešajte brašno i prašak za pecivo. U dubokoj posudi umutite čvrsto belanca sa prstohvatom soli. U drugoj činiji umutite puter, vanilu i šećer u prahu, pa dodajte žumanca, umutite i postepeno sipajte brašno. Zatim pažljivo umešajte umućena belanca. Podelite smesu na dva dela, pa u jedan dodajte mlevene pistaće i zelenu boju, a u drugi kakao prah. Zelenu i braon smesu naizmenično sipajte u kalup dužine 25 cm, obložen masnim papirom. Pecite 30-35 minuta. U šerpi zagrejte krem pavlaku, dodajte čokoladu, promešajte i sipajte preko kolača. Pospite seckanim pistaćima i poslužite.
Izvor: novosti.rs
- Blogger Comment
- Facebook Comment
Pretplati se na:
Objavi komentare
(
Atom
)
0 komentari:
Objavi komentar