Sastojci:
300 g goveđeg mesa bez kostiju
300 g šampinjona
2 kašike brašna
1/2 praziluka
1 glavica crnog luka
ulje
2 čena belog luka
2 šargarepe
3 dl mleka
1/2 limuna
mešavina začina
Priprema:
1. Goveđe meso očistiti od žilica i iseći na manje kocke.
2. Praziluk, crni luk i šargarepu očistiti, iseći ih na kockice, a beli luk ispasirati.
3. Šampinjone iseći na listove.
4. Na malo ulja propržiti praziluk, crni i beli luk, a zatim dodati
šargarepu i goveđe meso, pa nastaviti sa dinstanjem dolivajući vodu po
potrebi dok šargarepa i meso ne omekšaju. Dodati šampinjone i njih
kratko prodinstati.
5. Sipati 1 l mlake vode i mešavinu mleka i brašna. Dodati začine po
ukusu i nastaviti sa kuvanjem na umerenoj temperaturi dok se ne dobije
željena gustina. Neposredno pred služenje u čorbu dodati sok od limuna.
Izvor: posaljirecept.rs
- Blogger Comment
- Facebook Comment
Pretplati se na:
Objavi komentare
(
Atom
)
0 komentari:
Objavi komentar