Rashladite se kremastim sorbetom od jagoda za koji vam je potrebno samo dva sastojka. Nudimo vam recept koji će vas razoružati jednostavnošću pripreme i dubinom okusa.
Sorbet je ledeni desert koji se najčešće priprema od voća ili voćnog soka, a koji po svojem izgledu neodoljivo podsjeća na sladoled. S obzirom da ne sadrži mliječne masti, riječ je o zdravijoj alternativi ove popularne ljetne slastice koja će oduševiti sve generacije.
Sastojci za sorbet od jagoda
450 grama svježih jagoda
50 grama meda ili agavinog sirupa
Priprema:
1. Očistite jagode, operite ih i prepolovite pa stavite u ledenicu na oko sat vremena dok ne postanu čvrsti, te na granici s ledenim.
2. U blenderu ih izmiksajte s medom ili agavinim sirupom dok ne dobijete glatku i kremastu teksturu. Isprobajte smjesu, pa dodajte još sladila po potrebi.
3. Prebacite smjesu u duboku posudu, i stavite još sat vremena na hlađenje dok se ne dobro stisne, odnosno dok žlicom za sladoled ne možete uzeti savršenu kuglicu. Dobar tek!
Izvor: zadovoljna.hr
- Blogger Comment
- Facebook Comment
Pretplati se na:
Objavi komentare
(
Atom
)
0 komentari:
Objavi komentar